0614029602

Welkom!

Ik ben Bernadien Bos.

 

In mijn praktijk begeleid ik jou in je zoektocht naar Geluk.

element 1
Therapie
element 2

Boosters

element 5
Over Mij

In mijn praktijk begeleid ik jou in je zoektocht naar Geluk.

Gezamenlijk zullen we onderzoeken hoe jij jouw lijden kan verminderen en meer in je kracht kan komen te staan. Ik zal je inzicht geven in je klachten, begrip geven en je leren spelen met perspectief. 

Alles met oprechte aandacht, compassie en integriteit. 

Nieuw gedrag heeft tijd en training nodig. Jouw open houding, motivatie en discipline zijn essentieel voor een succesvolle behandeling.

Graag ontmoet ik jou voor een kennismaking

Bernadien Bos
element 1

THERAPIE

element 8

Niet de klacht, maar jij staat centraal.

Tijdens jouw traject is de focus gericht op geluk en gezondheid. Je werkt actief aan het verminderen van je klachten en het vergroten van je psychologische flexibiliteit en veerkracht. Het belangrijkste onderdeel van de therapie dat ben jij. Het zijn jouw kwaliteiten, waarden en persoonlijkheid die je gaan helpen.

De stap van zelfkennis naar zelfmanagement (zelfzorg) heeft echter inzicht, training en tijd nodig. Gras gaat niet harder groeien door er aan te trekken. Graag werk ik samen met jou in rust en vertrouwen.

Je kunt met heel uiteenlopende vragen bij mij terecht.

Stress-gerelateerde problematiek-burn-out- desensitisatie van zenuwstelsel- SOLK- FNS- depressieve klachten- werk/prive-balans- perfectionisme- assertiviteit vergroten- (zelf)compassie-

“Bernadien is altijd spot on en confronterend op een liefdevolle en persoonlijke manier. Ze maakt dat ik beter beschouwend naar mezelf kan kijken en meer in het hier en nu kan zijn. Dit doet zij met veel gevoel voor humor en met een groot inlevingsvermogen. Hiermee geeft zij me waardevolle levenslessen mee die ik direct in de praktijk kan uitvoeren. “ – Sonja, 46 jaar
element 5

BOOSTERS

element 2

APK voor je relatie

Boosters is een theraphievorm waarin koppels (partners-familie-vrienden) hun relatie kunnen verdiepen en verstevigen. Niet klachtgestuurd zoals vaak bij relatietherapie, maar gedreven door verbinding.

5 sessies van 90 minuten waarvan de eerste twee individueel zijn. Daarna volgen drie gezamenlijke sessies waarin ik wetenschappelijke-ervaringsgerichte oefeningen met jullie doorneem; op maat gemaakt naar aanleiding van de eerste twee individuele sessies.

Na de intake, bekijk ik jullie vraagstukken, patronen en doelstelling.

Bernadien heb ik leren kennen als mijn begeleider na een periode van burn out. Mede door haar heldere manier van handelen en communiceren is zij voor mij een kundig psychologe in deze periode van mijn reïntegratie. In onze gesprekken weet zij vaak direct de angel te benoemen en kan zij deze in eenvoud beschrijven. Dat doet zij soms met humor, soms met een verfrissende invalshoek. Maar altijd ga ik weer de deur uit met nieuwe inzichten, nieuwe eenvoudig toepasbare handvatten en met het gevoel dat ik zelf de oplossing heb bedacht. Mede door haar kunde en specifieke aanpak ben ik de laatste maanden gegroeid als mens en als werknemer. Het is zo fijn om zelf weer aan zet te zijn.
Een authentiek persoon, vrij, en net als jij & ik ook weer gewoon een mens. #absoluteaanrader

Mary, 44 jaar

I was drawn to Bernadien by her calm energy and empathetic approach. She took me under her wing and said “I would love to work with you. I know I can help you.” Normally I would face and solve life challenges by myself. So, working with Bernadien is a new experience for me and definitely a step forward in the right direction. I feel safe that I can tell my story and knowing I’m not alone is comforting. She is very skilled at listening and asking thought-provoking questions. She is creative and explains things in a way that makes sense to me. Bernadien has helped guide me to learn more about myself. I am confident that working with her will help me to live in the ‘now’ and to be kinder to myself. She gives me valuable strategies that I can directly implement, which will help me for the rest of my life.

Eliane, 47 jaar

element 14

TARIEVEN & VERGOEDING

THERAPIE

1 sessie duurt 50 minuten en kost 95 euro.

Na afloop is er mogelijkheid om te pinnen of gepast te betalen. Je krijgt dan ook een factuur mee die je eventueel kunt indienen bij je zorgverzekeraar.

Je kunt op www.nvpa.org specifieke informatie vinden over de vergoedingen die voor jou gelden: kijk daar onder ‘voor cliënten’ bij het kopje ‘zorgverzekeraars’ en zoek jouw verzekering op. De kosten zullen eventueel vergoed worden uit je aanvullende verzekering en zal dus geen aanspraak maken op je eigen risico.

Zijn de tarieven een probleem voor jou, neem dan contact met mij op voor een mogelijke regeling.

BOOSTER

De boosters bestaan uit 2 individuele sessies van 50 minuten en 3 gezamenlijke sessies van 75 minuten en kost 650 euro.

Na afloop is er mogelijkheid om te pinnen of gepast te betalen. Je krijgt dan ook een factuur mee die je eventueel kunt indienen bij je zorgverzekeraar.

Je kunt op www.nvpa.org specifieke informatie vinden over de vergoedingen die voor jou gelden: kijk daar onder ‘voor cliënten’ bij het kopje ‘zorgverzekeraars’ en zoek jouw verzekering op. De kosten zullen eventueel vergoed worden uit je aanvullende verzekering en zal dus geen aanspraak maken op je eigen risico.

Zijn de tarieven een probleem voor jou, neem dan contact met mij op voor een mogelijke regeling.

Je bent zeer betrokken bij je client. Je luistert “echt” en je hebt een groot invoelend vermogen. Ik voel me erg op mijn gemak bij je en het voelt veilig om mijn verhaal aan je te doen. Ik zou je zeker aanbevelen bij een ander, al is het wel persoonlijk of er een klik is. Ik krijg genoeg handvatten om aan problemen te werken. – Ingrid, 56 jaar

element 5

OVER MIJ

L1030839 optimized

Holistisch, invoelend, warm & helder

Ik zal je liefdevol confronteren en aansporen tot gezond gedrag. Alles op jouw tempo.

Ons brein en zenuwstelsel spelen een belangrijke rol in de ervaring van klachten en lijden. Zo ook onze persoonlijkheid, verleden en omgeving. Coping die voorheen functioneel leek, blijkt dat nu wellicht niet meer te zijn. Het onderzoeken van jouw waarden en daar naar gaan leven is essentieel. Wat ik vaak zie, is dat de hulpvraag in dit proces veranderd van functioneel (ik wil van mijn klacht af) naar existentieel (wie ben ik en wat wil ik in dit leven). Deze shift is buitengewoon interessant en blijft mij inspireren.

Achtergrond

Ik ben afgestudeerd in Sociale en Klinische Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Op dit moment ben ik in opleiding tot Boeddhistisch Psycholoog bij het Mind Only Instituut.

Ik ben mijn loopbaan gestart als performance coach op de Zuidas en doorgegroeid tot Marketing Director. In mijn zoektocht naar meer voldoening een switch gemaakt naar de zorg. Ruim tien jaar met veel plezier gewerkt als Psycholoog NIP bij Revalidatie CIR Zwolle, Arnhem en Amsterdam. Veel ervaring opgedaan met clienten met SOLK (somatisch onverklaarde lichamelijk klachten), FNS (functioneel neurologische symptomen), vermoeidheidsproblematiek, stress gerelateerde klachten, burn-out en depressies. EMDR- ACT- Cognitief gedrags therapeutisch- Voice dialogue- MBTI- Mindfulness- geschoold.

Op dit moment kom ik wekelijks bij Bernadien. Ik heb veel verschillende vormen van hulp gezocht en ook verschillende therapeuten gehad.

Sinds dat ik bij Bernadien kom, kan ik veel beter omgaan met mijn chronische pijn ze weet altijd de juiste dingen aan te pakken. Iedere keer als ik bij haar ben geweest heb ik weer vertrouwen in het proces en zijn we weer een stuk verder in de puzzel.

Sjuulke, 28 jaar

Sinds enkele weken kom ik bij Bernadien. Zij helpt mij om inzicht te krijgen in mijn gedrag en emoties. Dat doet ze op een bijzonder prettige manier. Ik kan echt mezelf zijn, en ze prikt door dingen heen waardoor ik mezelf op een andere manier ga zien. Mochten er heftige dingen naar boven komen, dan helpt ze mij op deskundige wijze om er mee om te gaan. Je wordt echt gezien en gehoord, ik voel me veilig bij haar.”
Nicolette, 59 jaar

“Ik ben bij Bernadien om wat zekerder te worden van mijzelf. Ik houd er een zeer goed gevoel aan over.  Bernadien stelt je echt op je gemak en ik voelde me na een tijdje al sterker in mijn schoenen staan. Ik vind het heel fijn om met haar te werken omdat ze je een spiegel voor houdt, hele goede vragen stelt en erg goed luistert. Ze vraagt door, wel met een goed gevoel als je niet verder wilt is het ook goed. Dan komt het later en dat is zeer prettig.”
Daan, 39 jaar

element 9 scaled

WAT MIJ INSPIREERT

Geluk bestaat in ons lijden

Cuong Lu, boeddhistisch leraar en oprichter van Mind Only, sprak met de Vietnamese non Su Ba Chua Tieu in Bac Ninh over principes van het boeddhisme en hoe deze toe te passen in je werk en leven.

Een principe gaat over de werking van je bewustzijn dat onderscheid maakt tussen jou en de ander. In het boeddhisme is er een onderricht over “geen twee”. Jij en je vader zijn “geen twee”. Jij en je leraar zijn “geen twee”. Jij en de natuur zijn “geen twee”. Het onderscheid tussen jou en die ander bestaat niet. Jij en de ander zijn ondeelbaar. Er is geen afstand in tijd en ruimte tussen jezelf en de ander.

Het opnieuw bij elkaar brengen van wat we hebben los gemaakt, is nogal een klus in onze samenleving. Zeker nu we onderscheid maken tussen mensen, de natuur, andere levende wezens en tussen geluk en lijden.

Cuong Lu leert dat geluk bestaat in ons lijden. Dat we lijden niet altijd hoeven weg te nemen. Dat met het inzicht van “geen twee”, lijden als geluk herkend kan worden. Dat je niet bang hoeft te zijn, omdat je werkelijk alles in je hebt.

Dit principe kun je toepassen in je werk en je leven. Dan voel je liefde en empathie. Dan kan de ander zijn zoals die is, zoals jij bent, zoals wij zijn. Dat is niet eenvoudig, maar het kan. Dus je hoeft niet bang te zijn. Niet bang zijn voor wat goed is en niet bang voor wat niet goed is. Met inzicht, herken je in angst de aanwezigheid van stabiliteit en geluk.

element 14

VRAGEN?

Open chat
1
App me je hulpvraag
Scan de code
App me je hulpvraag